Menu

Hoe maak je een landing page die veel leads genereert: 12 essentiële onderdelen!

Waar moet je beginnen. Er zijn zoveel elementen waar je rekening mee moet houden. Hoe spreek je de klant het beste aan. Dat is de centrale vraag. Er is uiteraard niet een alles oplossende standaard, maar deze 12 elementen zijn zeer succesvolle elementen om je pagina mee op te bouwen voor succesvolle leadgeneratie.

Anatomia

1) Killer headline: Die moet de attentie van de lezer grijpen, kort zijn en informeren waar jouw product of service over gaat.

2) Overtuigende sub headline: die direct onder de headline komt en dieper ingaat op het concept van de headline zelf. Dit moet de aandacht van de lezer verder vasthouden en de customer experience verhogen. Dus aanspreken op de emotie van de lezer.

3) Foto's: Onze hersens verwerken plaatjes 60.000 maal sneller dan tekst. Gebruik van images is dan ook essentieel. Ze moeten relevant zijn, groot, van goede kwaliteit zijn en de attractief zijn.

4) De uitleg: Het moet duidelijk zijn waar je product of service over gaat. Het kan bestaan uit de headline, sub headline, image of een aparte paragraaf. Samen moeten ze een geheel vormen voor jouw oplossing. De voordelen van jouw oplossing moeten naar voren komen voor de lezer.

5) Value propositie of de voordelen: Dit moet de vraag beantwoorden van de lezer "What's in it for me"? Net als bij de uitleg kan het bestaan uit de verschillende elementen die samen werken. Het kan ook een opsomming zijn met bulletpoints. Houdt de focus op de voordelen van de lezer. Gebruik de Unique Buying Reasons van het product of dienst.

Unbounce

6) logische opbouw: De geïnteresseerde lezer moet in zijn denkproces door de content worden meegenomen. Begin met de uitleg, ga verder met de voordelen voor de lezer, gebruik getuigenissen als bewijsvoering en eindig met een Call-to-Action. De CTA is een kritische succesfactor van de landingspage. Je kan ze meerdere keren laten terugkomen.

Maak gebruik van afgebakende secties op je pagina. Die kunnen je pagina organiseren en de logica verbeteren voor de lezer. Gebruik in iedere sectie overtuigende bewijzen. Deze indeling is vooral bij langere pagina's belangrijk. Bij kortere pagina's is dit minder aan de orde.

7) Refereer aan de pijnpunten van de lezer: Mensen willen pijn voorkomen. Welke oorzaak van pijn neem je weg? Die kan je in testimonia naar voren brengen. De pijn die mensen verliezen is een belangrijke drijfveer en daardoor is het waarschijnlijker dat ze een conversie maken.

8) Maak de lezer gelukkig: Welke psychologische voordelen biedt jou product of dienst? Gebruik emotionele signalen die de lezer kan verwachten van het product of dienst. Een auto is niet alleen een vervoermiddel maar kent vele emotionele voordelen als veiligheid, vakantie met het gezin, rijplezier etc. Er zijn er veel te bedenken voor ieder product of dienst.

9) Betrouwbare testimonia: Een van de belangrijkste signalen op een landing page. Gebruik echte mensen die de doelgroep aanspreken. BN'ers of experts zijn natuurlijk welkom. Gebruik een foto erbij. Maak ze specifiek, te algemeen wordt als vaag beschouwd. Ondersteuning van cijfers doen het altijd goed.

10) Methoden om contact te maken: Telefoon, fysiek adres, emailadres, contactformulier ze kunnen allemaal gebruikt worden. Laat vooral blijken dat je een echt bedrijf bent. Een chatfunctie kan ook een goede ondersteuning zijn.

11) Garantie: Hier houden klanten van. Vaak is alleen het woord al genoeg. Gebruik wat er in jouw branche gangbaar is. Zet het dicht bij de Call-to-Action. Ook iets als 100 % spam vrij wordt als positief ervaren.

12) Sterke Call-to-Action: Het belangrijkste element van allemaal. Zorg dat het groot aanwezig is. Een button waar lezers graag op drukken. Iets waardoor de lezer wordt overgehaald, dat er spannend en explosief uitziet. Gebruik een contrasterende kleur die heel goed opvalt.

Conclusie: Test de landing page in de praktijk. Gebruik verschillende formats en kijk welke het best presteert. Het is een proces waar voortdurend aan gewerkt kan worden en waar je continu verbeteringen op kunt maken. Met steeds het doel voor ogen om steeds waardevolle leads te genereren.

Rate this item
(1 Vote)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top