Menu

Social media in mijn organisatie: bedreiging of juist een geschenk?

Natuurlijk ben je al aan het experimenteren met Facebook, LinkedIn en Twitter. Geregeld zend je een bericht uit en ook kijk je naar wat er door anderen over je geschreven wordt. Soms ga je zelfs een conversatie aan op de sociale media. Toch heb je het gevoel dat je niet alles uit de sociale media haalt wat er mogelijk inzit. Herkenbaar? Voor de meeste marketeers en communicatieprofessionals zeker wel.

Voor iedereen is wel duidelijk dat de sociale media belangrijke functies hebben. In een duizelingwekkend tempo veranderen ze ingrijpend het medialandschap. Klanten, leveranciers, medewerkers, sollicitanten, aandeelhouders, publieksgroepen allemaal zijn ze al actief op de sociale media. Ze willen ook met jouw organisatie een dialoog aangaan en nog wel "Out in the open". Niet pas over tien jaar, maar nu. Is dit eng of biedt het juist heel veel kansen?

Dat ligt aan de mogelijkheden van de markt en jouw ambitieniveau. Waar moet je beginnen? Waar sta je nu? Hoe krijg je de organisatie mee? Lastige materie waarvoor geen kant en klaar handboek is. Het betekent dat je zelf op zoek moet gaan naar een werkwijze die het meest geschikt is voor jouw omgeving.

Gelukkig zijn er al heel veel beproefde modellen beschikbaar, die je kan gebruiken om vorm te geven aan een succesvol beleid. Ze helpen je vast te stellen waar de organisatie nu staat en hoe je die kan ontwikkelen naar een hoger plan. Andere geven inzicht in welke strategie het beste op de situatie past en hoe je die het beste kan invoeren.

Succesvol met sociale media omgaan begint altijd met een degelijke marketing of communicatieplanning. Zonder deze planning zijn de activiteiten zinloos of kunnen zelfs schade aan de organisatie veroorzaken. Deze vragen moet iedere organisatie zeker beantwoorden om haar initiatieven te rechtvaardigen:

 • Geven de sociale media activiteiten ondersteuning aan de organisatiedoelstellingen?

 • Welke KPI's stel je vast om de voortgang te bewaken?

 • Is het mogelijk om de ROI van een activiteit te meten?

 • Welke sociale media passen het beste bij mijn organisatie?

Een goede voorbereiding en een strak plan geven de grootste zekerheid voor geslaagde inzet van sociale media. Deze kanalen geven veel kansen om te binden met mensen in al hun rollen. Ze kunnen van onschatbare waarde zijn mits je ze goed inzet.

Wil je meer weten over hoe je sociale media voor je kan laten werken? Of heb zelf al interessante ervaringen opgedaan en wil je die delen? Laat het me weten. Ik kijk uit naar je reactie.

Last modified onwoensdag, 25 juni 2014 17:58
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top